Φωτογράφηση βάπτισης στην Παιανία

Φωτογράφηση βάπτισης στην Παιανία

Μία ιδιαίτερη φωτογράφηση βάπτισης στην Παιανία του νομού Αττικής, είχαμε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016. Η ιδιαιτερότητα οφείλεται κυρίως στον γραφικό Ιερό Ναό της Κοίμησης Θεοτόκου, όπου “συνυπάρχει” με το παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους, στο οποίο και έγινε η βάπτιση. Ένας συνδιασμός κατεμάς εξαιρετικός, με τον κυρίως Ναό και ένα παρεκκλήσι στη νότια πλευρά του, “προσκολλημένο” σε αυτόν. Μία λιθόκτιστη ξυλόστεγη μεταβυζαντινή κατασκευή, που χρονολογείται περί το 1803 και διατηρεί σε καλή σχετικά κατάσταση τοιχογραφίες-αγιογραφίες εκείνης της εποχής. Ο Ναός βρίσκεται σε ένα περιτειχισμένο καταπράσινο περίβολο, με μία υπεραιωνόβια ελιά ακριβώς στο κέντρο του. Μέρος ιδανικό για φωτογραφία βάπτισης, αλλά και φωτογραφία γάμου.
Εκεί λοιπόν επέλεξαν ο Δημήτρης με τη Σταυρούλα να βαπτίσουν την κόρη τους Κλειώ, μία γαλανομάτα κουκλίτσα, όπου ενδυματολογικά ήταν εξίσου εντυπωσιακή! (όπως και η αδερφή της). Δύο επιβλητικές “δεσποινίδες”, με ολόλευκα γούνινα παλτό και επίσης λευκούς γούνινους σκούφους!
Μάλλον “Ντίβα” η μικρή Κλειώ, δύσκολα ενέδωσε στις φωτογραφικές μας “ορέξεις”, όπως και η αδερφή της Μαρία, όπου και αυτή μας σνόμπαρε επιδεικτικά (υπάρχει και χαρακτηριστική φωτογραφία παρακάτω!), μεταφράζοντας τη στάση της απέναντί μας…κάτι σαν “χυλόπιτα”! Πάντα βέβαια βρίσκουμε τους τρόπους να ξεπεράσουμε τις “δυσκολίες” και να πετύχουμε καλή συνεργασία, έτσι λοιπόν και η φωτογράφηση της βάπτισης κύλησε ομαλά, με μερικά “τεχνάσματα”, με την καλή διάθεση των γονιών, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο να συμβάλλουν σε αυτό.
Πραγματικά απολαύσαμε την βάπτιση, την ηλιόλουστη μέρα, τον Πάτερ που τέλεσε το μυστήριο με ηρεμία, γαλήνη αλλά και χιούμορ, και τον ψάλτη όπου στο τέλος με τις χαρακτηριστικές του εκφράσεις, μας έκανε να γελάσουμε αλλά χαλάρωσε κάπως και την “ανήσυχη” Κλειώ. Πιστεύουμε ότι το ψηφιακό άλμπουμ της βάπτισης θα είναι εντυπωσιακό, καθώς και το DVD της βιντεοσκόπησης, όπου θα είναι εμπνευσμένο από την Tinkerbell, την γνωστή ηρωίδα των comics και νεράιδα του δάσους, όπου σίγουρα ταιριάζει στην καταπράσινη τοποθεσία αλλά και το “ύφος” της εκκλησίας.
Κλείνοντας, θα ευχαριστήσουμε το Δημήτρη και τη Σταυρούλα για την όμορφη αυτή συνεργασία, θα τους ευχηθούμε να καμαρώσουν τις δύο κουκλίτσες τους νυφούλες και όπως αλλιώς επιθυμούν, και στη μικρή νεοφώτιστη Κλειώ να είναι πάντα υγιής, δυνατή, πολύχρονη και ευτυχισμένη!
Περισσότερες φωτογραφίες για αυτή τη βάπτιση μπορείτε να δείτε και στο site μου, στην κατηγορία ‘ Φωτογράφηση βάπτισης ‘.
 

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!