Φωτογράφηση βάπτισης στο Μαραθώνα

Φωτογράφηση βάπτισης στο Μαραθώνα

Το ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Οινόη Μαραθώνα δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις. Στο κατάλληλο μέρος λοιπόν, σε μία εποχή ιδανική, για μία καλλιτεχνική φωτογράφηση βάπτισης.

Με την Ελευθερία και το Γιώργο γνωριζόμαστε χρόνια, έχουμε συνεργαστεί σε όλες τις χαρές αυτής της όμορφης οικογένειας και σειρά πλέον είχε η βάπτιση της μικρής Κατερίνας-Ηλιάννας με τα μοναδικά γαλανά μάτια και το “fine art”  πλούσιο βλέμμα.

Εντυπωσιακή η άφιξη της νεοφώτιστης με τα κατακόκκινα παπουτσάκια και το στυλάτο καπελάκι. Ως φωτογράφος βάπτισης εμπνέομαι από τέτοιες παρουσίες και από τα έντονα χρώματα. Εξίσου εντυπωσιακή και η νονά Έλενα, με επίσης κατακόκκινες γόβες, αλλά και στον ίδιο συνδιασμό ενδυματολογικής απόχρωσης με τη νεοφώτιστη.

Ο στολισμός εξίσου μελετημένος κι εντυπωσιακός, με το έντονο κόκκινο χρώμα να επικρατεί παντού, τις φρεσκότατες φράουλες και τη Minnie Mouse να κυριαρχούν ως το κυρίως θέμα αυτής της βάπτισης.

Όλα κύλησαν όπως επιθυμούσαμε όλοι μας, με πολλές φωτογραφίες, πολλά χαμόγελα και κάπως έτσι ήρθε το τέλος αυτής της ημέρας. Προετοιμασίες τόσων μηνών ανήκουν στο παρελθόν και από εδώ πλέον ξεκινά ο ρόλος της ανεκτίμητης αξίας που ενσαρκώνει η φωτογραφία. Αυτής που θα συνοδεύσει την πορεία μας στο υπόλοιπο της ζωής μας. Για αυτό και ο φωτογράφος δεν πρέπει απλά να είναι κάποιος που κρατάει μία ή δύο μηχανές. Είναι εκεί για να αποθανατίσει μοναδικές στιγμές και πρέπει να διαθέτει στο μέγιστο βαθμό αισθητική, αντίληψη, γνώση, εμπειρία, αυτοπεποίθηση, ευαισθησία, καλλιέργεια, κοφτερή ματιά και βέβαια σύγχρονο φωτογραφικό εξοπλισμό.

Κλείνοντας τη δημοσίευσή μου, θα ευχηθώ στους γονείς να είναι υγιείς, ευτυχισμένοι, να χαίρονται την όμορφη οικογένειά τους και η νεοφώτιστη να είναι καλοτύχερη και η ζωή της να είναι τόσο λαμπερή όσο και η μέρα της βάπτισής της.

( Περισσότερες φωτογραφίες από αυτή τη βάπτιση μπορείτε να δείτε και στο site μου www.studio-dedes.gr στο μενού Φωτογράφηση βάπτισης | Κατερίνα-Ηλιάννα )