Φωτογράφηση βάπτισης

Φωτογράφηση βάπτισης

Μία εξαιρετική φωτογράφηση βάπτισης είχαμε πρόσφατα στον Άγιο Αθανάσιο στο Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα, μία τοποθεσία που προσφέρεται για φωτογράφηση, με το γραφικό Παρεκκλήσιο να βρίσκεται υπερυψωμένο στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το Παρεκκλήσιο είναι χτισμένο στα μέσα του 17ου αιώνα και κατά τη γνώμη μου είναι μία καλή επιλογή για την τέλεση του μυστηρίων. Πετρόκτιστος ο περιβάλλον χώρος, με αρκετό “πράσινο” και λουλούδια, ωραία θέα, εξοχική καθαρά ατμόσφαιρα και πολλά άλλα που βοηθούν στη σύνθεση ωραίων εικόνων.
Εκεί λοιπόν ο Βαγγέλης με τη Μιχαέλα, επέλεξαν να βαπτίσουν το γιό τους το μικρό Σταμάτη, την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 6:30 η ώρα το απόγευμα. Η συννεφιά έδωσε ακόμη πιο “ατμοσφαιρική” χροιά στις λήψεις μας, ενώ από την άλλη ο μικρός Σταμάτης ήταν “χάρμα οφθαλμών” .Άνετος με το φακό μας, συνεργάστηκε άψογα για τη φωτογράφηση, κάνοντας τις μηχανές μας να πάρουν φωτιά! Προγράμματα συνεχούς λήψης, πρόβλεψη εστίασης, γρήγορες ταχύτητες κλείστρου και πολλά άλλα επιστράτευσα για να μπορέσω να “αποτυπώσω” άξια, τον ομορφούλη και παιχνιδιάρη Σταμάτη.
Ιδανική λοιπόν η ατμόσφαιρα για φωτογράφηση βάπτισης, ωραίος ο στολισμός, πολύχρωμα μπαλόνια, άπλετα χαμόγελα και περίσσειο καμάρι από παππούδες, γιαγιάδες, γονείς, συγγενείς, που συμμετείχαν όλοι στη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση.
Η σωστή χρήση του φυσικού φωτισμού με τη σωστή κατεύθυνση, προσδίδει στις λήψεις μία κινηματογραφική και αφηγηματική χροιά. Σε συνδιασμό με ανοιχτά διαφράγματα, είναι μερικές από τις τεχνικές που επιδιώκω πάντοτε και είναι αυτές που θα κάνουν τις φωτογραφίες μοναδικές.
Έτσι όμορφα “κύλησε” η τελετή, όπου μετά και το τέλος της οικογενειακής φωτογράφισης, όλοι κατέληξαν για τη συνέχεια της βραδιάς στην κοσμική ταβέρνα “Το Πέτρινο του Μπερτόλη”.
Βαγγέλη και Μιχαέλα κλείνοντας το άρθρο μου, θα σας ευχηθώ να είστε πάντα τόσο χαμογελαστοί, ήρεμοι κι ευτυχισμένοι, να χαίρεστε το νεοφώτιστο Σταμάτη και να τον καμαρώσετε ένα άξιο και ικανό μέλος της κοινωνίας μας.