Φωτογράφηση γάμου βάπτισης στη Νεμέα

Φωτογράφηση γάμου βάπτισης στη Νεμέα

Φωτογράφηση γάμου βάπτισης στη Νεμέα είναι ο τίτλος του άρθρου μου κι αφορά ένα υπέροχο ζευγάρι, το Θύμιο με τη Σία. Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου λοιπόν, 3:00 η ώρα το μεσημέρι, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Νεμέα. Αμέσως μετά το γάμο ακολούθησε η βάπτιση του γιού τους, του μικρού Κωνσταντίνου – Γεώργιου.

Νωρίς νωρίς βρεθήκαμε στο χωριό Σκοτεινή που βρίσκεται το σπίτι του γαμπρού, για την φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της προετοιμασίας του. Η Σκοτεινή είναι ένα ορεινό μεγαλοχώρι της Αργολίδας, χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 650 μέτρων και βρίσκεται περιτριγυρισμένο από βουνά. Αυτός πιθανολογείται ότι είναι κι ο λόγος που πήρε το όνομα Σκοτεινή, καθώς λόγω της τοποθεσίας της και των όρων που την περιβάλλουν, το σκοτάδι την σκεπάζει από νωρίς. Μαγευτικό τοπίο με χιονισμένες βουνοκορφές, μου θύμισε έντονα την Ελβετική επαρχία. Πραγματικά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Ανυπομονώ κάποια στιγμή να ξαναβρεθώ στο χωριό με τη μοτοσυκλέτα μου ως επισκέπτης και να γευτώ τα νοστιμότατα οικογενειακά φαγητά και τοπικές λιχουδιές που προσφέρει ο γαμπρός στην ιδιόκτητη παραδοσιακή ταβέρνα που διαθέτει στο κέντρο του χωριού.

Πίσω λοιπόν στα του γάμου, όπου αμέσως μετά το γαμπρό επισκεφτήκαμε στο ίδιο χωριό και τη νύφη, για τη φωτογράφηση και της δικής της προετοιμασίας. Με φόντο το χιονισμένο βουνό απέναντι από τη βεράντα του σπιτιού βγάλαμε αρκετές καλλιτεχνικές φωτογραφίες και βέβαια από αυτές δεν θα μπορούσε να λείπει το νυφικό, οι γόβες, αλλά κι άλλα συστατικά του γάμου.

Ως φωτογράφος γάμου στη Νεμέα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και της Κορίνθου, απολαμβάνω κάθε φορά την πολύτιμη ηρεμία, τις φυσικές ομορφιές και σαγηνευτικές οσμές της Ελληνικής επαρχίας. Μου αρκεί και μόνο η θέα των χιονισμένων βουνοκορφών, η μυρωδιά από τα τζάκια, τα καμένα ξύλα και της παραδοσιακής ελληνικής χωριάτικης κουζίνας, το πλούσιο οξυγόνο που όλα αυτά συνθέτουν την αυθεντική εμπειρία του χωριού.

Μετά την τελετή του γάμου και της βάπτισης στη Νεμέα κι όπως είχαμε συμφωνήσει με τους νεόνυμφους, αναζητήσαμε γραφικά κι ορεινά τοπία για μία καλλιτεχνική φωτογράφηση γάμου. Και είναι εκείνη η μαγευτική ώρα του δειλινού, όπου λούζεται η ατμόσφαιρα από θερμούς τόνους, είναι η στιγμή που επιστρατεύω τις τεχνικές μου για να αποδώσω στα μέγιστα αυτόν τον μοναδικό φωτισμό, τον κατευθυντικό και κινηματογραφικό φωτισμό που απαιτεί η σύγχρονη επαγγελματική φωτογραφία γάμου. «Γρήγοροι» τηλεφακοί κι ευρυγώνιοι φακοί, η λατρεμένη μου πολύ πρόσφατα αγορασμένη Canon 5D MARK IV, το μοναδικό στο είδος του φωτιστικό Icelight 2 και αρκετά ακόμη φωτογραφικά εργαλεία με βοήθησαν να δώσω αυτήν την cinematic ατμόσφαιρα.

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή κι αναφέρομαι στη δεξίωση που παρέθεσε το ζευγάρι στο Korinthian Palace ( κέντρο δεξιώσεων στην Κόρινθο ), όπου παραβρέθηκε η μισή Αργολίδα! με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και γενικά ένα ανεπανάληπτο γλέντι κι αξέχαστη βραδιά!

Και κάπως έτσι φθάσαμε στο τέλος αυτής της φωτογράφησης γάμου και βάπτισης στη Νεμέα, θα ακολουθήσει πολύ μα πολύ δουλειά στο Studio μου και κλείνοντας θα στείλω τις ευχές μου στους νεόνυμφους…Θύμιο και Σία να ζήσετε, εύχομαι η ζωή σας να είναι πάντα τόσο λαμπερή κι εντυπωσιακή όσο κι αυτή η ημέρα του γάμου σας και να καμαρώσετε το μικρό Κωνσταντίνο – Γεώργιο όπως ακριβώς ονειρεύεστε κι επιθυμείτε! 
















 

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!