Φωτογράφηση γάμου | Next day στο Ναύπλιο

Φωτογράφηση γάμου | Next day στο Ναύπλιο

Φωτογράφηση γάμου και next day φωτογράφηση στο Ναύπλιο περιελάμβανε για το Studio Δέδες το Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Με τον καιρό βροχερό, ξεκινήσαμε το πρωί φορτωμένοι με όλο τον φωτογραφικό μας εξοπλισμό για το Πετρί Κορινθίας, ένα γραφικό χωριό κοντά στο Ναύπλιο. Ο λόγος…η φωτογράφηση γάμου και η next day φωτογράφηση στο Ναύπλιο του Βλάσση και της Σούλας, που θα γινόταν στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στις 6:00 μ.μ.
Βροχή λοιπόν σε όλη την διαδρομή, με ακόμη περισσότερη όταν φτάσαμε νωρίς το μεσημέρι στο Πετρί. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, η ανησυχία μας και μάλλον η στεναχώρια μας για τη βροχή, δεν αφορούσε τόσο την ημέρα του Σαββάτου που ήταν ο γάμος, καθώς αυτός ούτως ή άλλως θα γινόταν, αλλά την επόμενη μέρα, δηλαδή την Κυριακή, καθώς είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε την next day φωτογράφηση γάμου…Και που θα γινόταν αυτή η φωτογράφηση γάμου επόμενης μέρας;…Μα στο Ναύπλιο βέβαια, σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας. Wedding photography in Greece! Δικαιολογημένη λοιπόν η έντονη ανησυχία μας!
Πάμε λοιπόν με τη σειρά, όπου η μέρα μας φωτογραφικά ξεκίνησε με την φωτογράφηση της προετοιμασίας του γαμπρού στη Νεμέα, όπου ήταν και η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε το καινούργιο μας εκπληκτικό φωτιστικό Ice Light 2, της καλύτερης ίσως εταιρείας εξειδικευμένου φωτογραφικού εξοπλισμού, την Westcott. Ένα-όπως διαπιστώσαμε και στην πράξη-μοναδικό φωτιστικό Led με άριστα φωτιστικά αποτελέσματα. Πραγματικά αξίζει το ομολογουμένως μεγάλο κόστος αγοράς του (μαζί με όλα του τα αξεσουάρ) και αναμένουμε να “απογειώσει” αισθητικά τις επόμενες φωτογραφήσεις γάμων που θα κάνουμε.
Τελειώνοντας λοιπόν από τον γαμπρό συνεχίσαμε για το Πετρί, όπου μας περίμενε η νύφη για να αποτυπώσουμε φωτογραφικά και την δική της προετοιμασία. Το Ice Light 2 πραγματικά μεγαλούργησε, με τον ενθουσιασμό μου για τα αποτελέσματά του, μάλλον να συγκρίνονται με αυτά ενός μικρού παιδιού που του αγόρασαν το παιχνίδι των ονείρων του…
Οργασμός προετοιμασιών λοιπόν, οι μηχανές μας να έχουν πάρει φωτιά και τα παραγαμπράκια, ανήψια της νύφης, να κλέβουν την παράσταση. Άψογα μοντέλα, υπάκουα στις οδηγίες μας όπως οι πραγματικοί επαγγελματίες!
Ολοκληρώνοντας λοιπόν και την φωτογράφηση της προετοιμασίας της νύφης, ξεκινήσαμε για την εκκλησία των Αγίων Πάντων, με τον βροχερό φθινοπωρινό καιρό να προσδίδει ακόμη περισσότερο ρομαντισμό στην γραφικότητα του χωριού. Φωτογράφηση λοιπόν της αναμονής του γαμπρού, του στολισμού, οικογενειακές φωτογραφίες κ.λ.π., ώστε να είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε την “Βασίλισσα” της βραδιάς!
Ομπρέλλες παντού, ο κόσμος “αποπνικτικά” πολύς, με τις κόρνες του νυφικού αυτοκινήτου μάλλον να “δαμάζουν” για λίγο τον βροχερό καιρό και να διευκολύνεται έτσι αυτή η όμορφη διαδικασία. Ακολούθησε η τελετή του γάμου, σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, με τους ψάλτες και τους ιερείς να λένε-ως είθισται στην επαρχία-μέχρι και την τελευταία λέξη!
Η συνέχεια της βραδιάς εξίσου εντυπωσιακή, με την επιβλητική δεξίωση του γάμου στον τεράστιο χώρο δεξιώσεων PANTAZIS ROYAL, όπου γέμισε ασφυκτικά από τους καλεσμένους του γάμου. Βαδίζοντας πλέον προς το τέλος αυτής της βραδιάς, επανήλθαμε στις αρχικές μας ανησυχίες για την τύχη της καλλιτεχνικής φωτογράφησης γάμου της επόμενης μέρας. Ανησυχίες που επαληθεύθηκαν, καθώς το πρωινό της Κυριακής μας βρήκε με καταρακτώδη βροχή. Και εκεί λοιπόν που ακυρώναμε την όλη διαδικασία και ετοιμαζόμασταν για την “άχαρη” επιστροφή στην Αθήνα, ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν τα σύνεφα, με τον ήλιο να πλημμυρίζει την παραδοσιακή πόλη του Ναυπλίου. Για πότε ετοιμαστήκαμε όλοι μας και βρεθήκαμε στα μέρη όπου είχαμε προγραμματίσει, ούτε που το καταλάβαμε!
Next day φωτογράφηση γάμου στο Ναύπλιο λοιπόν, όπου κάθε γωνιά του προσφέρεται για μοναδικές λήψεις! Ξεκινήσαμε από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στους Μύλους για μια πιο καλλιτεχνική φωτογραφία γάμου, συνεχίσαμε με τον γύρο της Αρβανιτιάς στην παλιά πόλη και καταλήξαμε στα “κανόνια” με φόντο το Μπούρτζι, το γνωστό μικρό φρούριο όπου είναι χτισμένο σε μία νησίδα μέσα στο λιμάνι. Κάπου εδώ εξαντλήθηκαν και οι αντοχές των νεονύμφων (των ξενυχτισμένων μάλλον νεονύμφων!) και παρά τις παροτρύνσεις μας να περπατήσουμε και στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, αυτές δεν εισακούσθησαν! Σε αυτήν την πόλη ένας φωτογράφος γάμου δύσκολα να σταματήσει!
Πλούσιο λοιπόν το υλικό από αυτή την φωτογράφηση γάμου στο Ναύπλιο και από τώρα κάνουμε ιδιαίτερες σκέψεις για τον σχεδιασμό ενός ασπρόμαυρου ψηφιακού άλμπουμ γάμου, καθώς και ενός ψηφιακού άλμπουμ για το next day shooting.
Κλείνοντας το άρθρο μας θα στείλουμε τις ευχές μας στον Βλάσση και την Σούλα, να ζήσουν έναν βίο “ανθόσπαρτον”, να είναι υγιείς, αγαπημένοι και ευτυχισμένοι και θα τους ευχαριστήσουμε για αυτήν την υπέροχη συνεργασία και την ευκαιρία που μας έδωσαν να κάνουμε αυτή την ιδιαίτερη φωτογράφιση γάμου, στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Το μαγευτικό Ναύπλιο!
Περισσότερες φωτογραφίες για αυτό το γάμο μπορείτε να δείτε και στο site μου, στην κατηγορία ‘ Φωτογράφηση γάμου ‘.
 

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!