Φωτογράφηση γάμου | Νext day φωτογράφηση στο Μαραθώνα

Φωτογράφηση γάμου | Νext day φωτογράφηση στο Μαραθώνα

Φωτογράφηση γάμου και next day φωτογράφηση είναι ο τίτλος του άρθρου μου και αναφέρομαι βέβαια στην αξέχαστη μέρα για το Νίκο και τη Τζωρτζίνα, όπου μαζί με συγγενείς και φίλους μοιράστηκαν ευτυχισμένες στιγμές σε αυτό το νέο ξεκίνημα που ορίζει το ιερό μυστήριο του γάμου.

Η ιδιαίτερη αυτή μέρα ξεκίνησε και για μας από νωρίς, με τη φωτογράφιση της προετοιμασίας του ζευγαριού, με την ευχάριστη ένταση και συγκίνηση να είναι στο κατακόρυφο κι ιδιαίτερα όταν ετοιμάστηκε η νύφη για τη μεγάλη ώρα του γάμου. Η συγκίνηση των γονιών κι ιδιαίτερα της μαμάς Αρετής…η ανάμνηση μιάς ζωής! Και βέβαια για να “μεταδώσει” ο φωτογράφος γάμου συγκίνηση και να δημιουργήσει αναμνήσεις πρέπει κι ο ίδιος να νιώσει, να αισθανθεί, να γίνει μέρος αυτής της “φόρτισης”.Μέσα από αυτά τα άρθρα μου, προσπαθώ να μοιραστώ στιγμές και αναμνήσεις που με συγκινούν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο γάμος λοιπόν έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Μαραθώνα, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και σχεδόν δίπλα στο φωτογραφείο μου. Πολύς κόσμος παρεβρέθηκε στο μυστήριο αλλά και στο γλέντι που ακολούθησε στην κοσμική ταβέρνα ‘ Το Αρχοντικό του Λέκκα ‘.Ένα γλέντι “αποκλειστικά” για να το θυμάται κανείς…non-stop χορευτικοί ρυθμοί και ένα μοναδικό χορευτικό “show” των νεονύμφων.

Για εμάς και το ζευγάρι βέβαια, η συνεργασία μας είχε και συνέχεια μία από τις επόμενες ημέρες, όπου κάναμε τη next day φωτογράφηση του γάμου, το γνωστό δηλαδή next day shooting ή next day photography, την περισσότερο δημιουργική και καλλιτεχνική δηλαδή οπτική της επαγγελματικής φωτογραφίας γάμου. Επιλέξαμε την περιοχή του Μαραθώνα, ξεκινώντας από την ομώνυμη λίμνη και φράγμα και καταλήξαμε στην παραλία του Σχοινιά, ακριβώς μπροστά από το Beach Bar Rio de Rizario, το οποίο μάλιστα είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας της νύφης. Λατρεύω το φώς και την φθινοπωρινή αύρα αυτής της παραλίας. Μίας παραλίας που είναι πασίγνωστη για την τεράστια σε έκταση αμμουδιάς της, τα “νησιώτικα” νερά της, τα κοσμικά Beach Bar, τις ψαροταβέρνες, αλλά και τους “πύργους” των ναυαγοσοστών.

Θέλοντας να αποφύγω τις “κοινοτυπίες” και να προκαλέσω τον εαυτό μου, προσπάθησα να φωτογραφήσω ακόμα πιο δημιουργικά εκμεταλλευόμενος τον “επιβλητικό” ξύλινο πύργο μπροστά στο Rio de Rizario ,αλλά και τις χορευτικές ικανότητες του ζευγαριού, συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από τα ηχητικά του Beach Bar…Μαγεία! Γέμισα λοιπόν το “κάδρο μου” με το μπλέ της θάλασσας και του σούρουπου. Κι όταν η δύση του ήλιου “ενώνεται” με αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, το αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Είναι η στιγμή όπου ο ουρανός σαν άλλος ζωγράφος παρουσιάζει το έργο του…σε φυσικό ουράνιο καμβά!

Κι έρχεται εκείνη η υπέροχη στιγμή όταν επιστρέφω από τη φωτογράφηση του γάμου και ξαναβλέπω τις φωτογραφίες…και θυμάμαι εκείνες τις στιγμές που έβλεπα μέσα από το “κλείστρο”…κι οι στιγμές ξαναζωντανεύουν, γιατί δεν είναι “φευγαλέα” κλίκ. Γιατί η φωτογραφία γάμου, οι φωτογραφίες γάμου δεν είναι μια μηχανική κίνηση πατώντας ένα κουμπί σε μία ηλεκτρονική συσκευή. Είναι κάτι πολύ περισσότερο και η “ανταμοιβή μου” είναι να βλέπω ότι κατάφερα να “μιλήσω” με την εικόνα, έχοντας δαμάσει το φώς και αφηγώντας μικρές και πολύτιμες ιστορίες.

Νίκο και Τζωρτζίνα σας ευχαριστώ που με επιλέξατε για φωτογράφο του γάμου σας, εύχομαι αυτό το νέο ξεκίνημα να είναι γεμάτο χαρές, ανέφελο, γεμάτο υγεία, χαμόγελα και πολλούς απογόνους!
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!