Φωτογράφηση γάμου βάπτισης στην Πετρούπολη | Next day στην Αθήνα

Φωτογράφηση γάμου βάπτισης στην Πετρούπολη | Next day στην Αθήνα

Με το παρόν άρθρο μου θα αναφερθώ σε μια φωτογράφηση γάμου και βάπτισης στην Πετρούπολη και τη next day φωτογράφηση που κάναμε στην Αθήνα. Η φωτογράφηση γάμου και βάπτισης τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητική. Ο φωτογράφος γάμου δεν είναι ο τύπος που πάει στο μυστήριο, τραβάει “κλισέ” φωτογραφίες κι αυτό ήταν όλο. Η εικόνα είναι μία διαρκή αναζήτηση. Και πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για διπλό μυστήριο, γάμο και βάπτιση μαζί, κι ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται να γίνει και next day φωτογράφιση, η καλλιτεχνική φωτογράφιση δηλαδή μία από τις επόμενες ημέρες του μυστηρίου.
Όλα αυτά δηλαδή που συνέβησαν με τη Σέφη και το Γιώργο στην Πετρούπολη, ένα υπέροχο ζευγάρι και το μικρό τους γιό Νικόλα, έναν απρόβλεπτο πρωταγωνιστή που μας χάρισε ωραίες εικόνες με το έντονο βλέμμα του και τα παιχνιδίσματά του.
Ευτυχώς που η σύγχρονη τεχνολογία των ψηφιακών μηχανών, προσφέρει πολλές δυνατότητες για να “αιχμαλωτίσει” την κίνηση, τη μοναδική στιγμή, ακόμα κι αν ο μικρός μας ήρωας κινείται με υπερβολική ταχύτητα!
Ο γάμος και η βάπτιση έγιναν την Κυριακή 29 Μαίου 2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, στις 7:00 η ώρα το απόγευμα. Μία εκκλησία όπου τα προηγούμενα χρόνια, ανά μισή ώρα το Σαββατοκύριακο γίνοταν μυστήριο! Τώρα πλέον διακρίνεις μία περίεργη σιγή! Είπαμε οι καιροί είναι δύσκολοι…
Εμείς βέβαια ξεκινήσαμε αρκετά νωρίτερα, με τη φωτογράφηση της προετοιμασίας του γαμπρού Γιώργου, του μικρού Νικόλα και της Σέφης. Αστυνομικός ο γαμπρός στο επάγγελμα, είχε αρκετά “αξεσουάρ” για φωτογράφηση, τα οποία όμως είναι “private” .Μην περιμένετε δηλαδή να δείτε φωτογραφικό υλικό!
Ωραία κύλησε το διπλό μυστήριο, με πολύ κόσμο, πολύ μα πολύ ρύζι στο τέλος και οι γνωστοί μου Ιερείς πάντα να βρίσκουν “χώρο” για αρκετό χιούμορ. Ακολούθησε δεξίωση στη Λευκονόη στο Ίλιον, σε ένα ξέφρενο γλέντι με πολύ κέφι και χορούς.
Και βέβαια εμείς με το ζευγάρι και το νεοφώτιστο Νικόλα είχαμε και συνέχεια, καθώς όπως ανέφερα και στην αρχή, πραγματοποιήσαμε τις επόμενες ημέρες και τη next day φωτογράφηση στην Αθήνα.
Με άνεση χρόνου λοιπόν, προσπάθησα να δημιουργήσω εικόνες όπου πίσω τους θα έκρυβαν μία μικρή ιστορία. Αυτό δηλαδή που με συναρπάζει στη φωτογραφία. Που σημαίνει ότι πρώτα απ’όλα πρέπει να “δαμάσεις” το φώς, να το κάνεις σύμμαχό σου και μετά ακολουθεί η πόζα, η έκφραση, το συναίσθημα. Αν μάθεις τη γλώσσα του φωτός και του σώματος, βλέπεις αλλιώς…Δημιουργείς ωραίες εικόνες ακόμα κι εκεί που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί.
Όσο για το μικρό Νικόλα, με 10 καρέ το δευτερόλεπτο στη μηχανή, πρόβλεψη εστίασης και face detection ( αναγνώριση προσώπου ) ήταν παιχνιδάκι η λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών.
Αυτά λοιπόν για αυτή την ωραία συνεργασία με το Γιώργο και τη Σέφη, κλείνοντας θα τους ευχηθώ να είναι υγιείς κι αγαπημένοι κι ο μικρός Νικόλας να φανεί αντάξιος των επιθυμιών τους και προσδοκιών τους!error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!