Φωτογράφηση βάπτισης στην Αθήνα | Άγιος Νικόλαος Ρηγίλλης

Φωτογράφηση βάπτισης στην Αθήνα | Άγιος Νικόλαος Ρηγίλλης

Φωτογράφηση βάπτισης στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο Ρηγίλλης, όπου είναι ένα μικρό εκκλησάκι και σε ξαφνιάζει απρόσμενα. Μικρό, λευκό με μεγάλο προαύλιο χώρο και καταπράσινο κήπο, προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς για ένα εκκλησάκι που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Εκεί λοιπόν επέλεξαν ο Σάββας με τη Δήμητρα να βαπτίσουν το γιό τους Νικόλα, την Κυριακή 22 Μαίου 2016, στις 6:00 η ώρα το απόγευμα και ταυτόχρονα εμάς για να κάνουμε τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της βάπτισης. Πολύ μικρός ο Νικόλας, λίγων μόνο μηνών, με δυσκολία κατάφερε να στηριχθεί σε αγκαλιές, αλλά και να “ποζάρει” στο φακό μας. Παρόλα αυτά όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του και πολύ περισσότερο όταν φόρεσε τα “φινετσάτα” βαπτιστικά του με το ξύλινο παπιόν, που φέτος είναι ιδιαίτερα της μόδας. Όλοι στη σειρά λοιπόν για φωτογραφίες!
Και κάπου εκεί ξάχναμε και το μπαμπά Σάββα,ο οποίος λόγω του ότι εργαζόταν στην εταιρία catering που είχε αναλάβει το “buffet” στον κήπο της εκκλησίας,ήταν επί ποδός πολέμου. Κι όπως αντιλαμβάνεστε, ο “εξοπλισμός” και η διακόσμηση του μπουφέ ήταν υψηλής αισθητικής και οι λιχουδιές υπεράνω κάθε κριτικής! Μία αναμενόμενη βέβαια εξέλιξη για τους καλεσμένους, όπου μετά την όμορφη τελετή, ήταν ο τέλειος επίλογος για αυτή τη σημαντική μέρα.
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε “φωτογραφικά” η Κυριακή μας, όπου ξεκινώντας το πρωί από το παραθαλάσσιο κι απόμερο Σέσι Γραμματικού για φωτογράφιση βάπτισης, βρεθήκαμε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Ωραίες εναλλαγές, ποικιλία εικόνων και πολλές συγκινήσεις, που το επάγγελμά μου ως φωτογράφος, μου προσφέρει πλουσιοπάροχα!
Και κλείνοντας όπως πάντα,θα στείλω τις ευχές μου στους γονείς να είναι πάντα καλά και να καμαρώσουν το Νικόλα και γαμπρό κι όπως αλλιώς επιθυμούν!