Φωτογράφιση βάπτισης

Φωτογράφιση βάπτισης

Η φωτογράφιση μίας βάπτισης ποτέ δεν μπορεί να είναι “ίδια” με κάποια άλλη. Κι αυτό οφείλεται κυρίως στην συμπεριφορά αλλά και στις αντιδράσεις του μικρού πρωταγωνιστή, που δεν είναι άλλος από το νεοφώτιστο ή τη νεοφώτιστη.

Υπάρχουν βέβαια οι λεγόμενες εύκολες περιπτώσεις όπου ο μικρός μας ήρωας είναι “συνεργάσιμος”, αλλά και δύσκολες ή αλλιώς αμφιλεγόμενες καταστάσεις όπου έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικό αντάρτη με απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Ό,τι δηλαδή συνέβη και στη φωτογράφιση της βάπτισης του μικρού Νικόλα, που έγινε στο Γραμματικό του Δήμου Μαραθώνα, στις 19 Φεβρουαρίου στις 12:00 η ώρα. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ο φωτογράφος βάπτισης πρέπει να έχει ιδιαίτερη υπομονή και πείσμα! Για αυτό και η φωτογραφία δεν μπορεί να είναι μόνο επάγγελμα, αλλά πρέπει να είναι πάθος, να είναι τρόπος ζωής. Οι καλές φωτογραφίες υπάρχουν παντού κι αν περιμένεις, αν επιμένεις, σε μία πολύ μικρή στιγμή θα τις πετύχεις. Και τότε είναι που η φωτογραφία και ειδικά η φωτογραφία βάπτισης είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και μαγική.

Με την Ίννα και τον Αχιλλέα, τους γονείς του νεοφώτιστου, ακριβώς μετά το τέλος της βάπτισης επισκεφθήκαμε μία όμορφη πλατεία στο χωριό του Γραμματικού, με μία “μίνι” παιδική χαρά, όπου η χειμωνιάτικη παλέτα χρωμάτων, η ρομαντική συννεφιά και η αύρα της εξοχής, έδωσαν έναν κινηματογραφικό τόνο στις λήψεις μου. Κάπως έτσι “ξεγελάσαμε” το νεοφώτιστο, κάπως έτσι παρασύραμε τους γονείς και το άρτιο αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Η διαδικασία γνωστή, δύο φωτογραφικές μηχανές εναλλάξ, γρήγοροι τηλεφακοί και prime φακοί με ανοιχτά διαφράγματα, υψηλές ταχύτητες κλείστρου και η αρχική κρυάδα της φωτογράφισης στην εκκλησία, μετατράπηκε σε ενθουσιασμό, αυθορμητισμό και καλαίσθητες πόζες, σε ένα ατμοσφαιρικό χειμωνιάτικο περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε η φωτογράφιση της βάπτισης στο γραφικό χωριό του Γραμματικού, αφήνοντας σε όλους μας ευχάριστες αναμνήσεις. Ο γραπτός λόγος σίγουρα δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα που μου προκαλούν συνεργασίες με υπέροχα  ζευγάρια όπως η Ίννα με τον Αχιλλέα αλλά και τον ευρύτερο οικογενειακό τους κύκλο.

Κλείνοντας θα ευχηθώ στην οικογένεια να έχουν πάντα χαρές, υγεία και να απολαύσουν το αγγελούδι τους όπως ακριβώς ονειρεύονται κι επιθυμούν!