Φωτογράφηση βάπτισης στο Μαραθώνα | Αγία Παρασκευή

Φωτογράφηση βάπτισης στο Μαραθώνα | Αγία Παρασκευή

Και πάλι λοιπόν στο γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Οινόη Μαραθώνα, για τη φωτογράφηση βάπτισης του μικρού Μιλτιάδη.
Τέταρτο κατά σειρά “ραντεβού” με τον Άγγελο και τη Σοφία, τους γονείς του νεοφώτιστου, καθώς ήδη έχουμε συνεργαστεί στον αρραβώνα τους, στο γάμο τους και στη βάπτιση του πρώτου τους παιδιού. Τους ευχαριστώ θερμά για την προτίμηση και την εκτίμηση που έμπρακτα επιδεικνύουν προς το πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια.
Πραγματικά μοναδικό συναίσθημα, να “παρακολουθείς” την δημιουργική πορεία ενός ζευγαριού από τα πρώτα του “επίσημα” βήματα. Έτσι λοιπόν φθάσαμε στη βάπτιση του μικρού Μιλτιάδη, Κυριακή 26 Ιουνίου στις 12:00 η ώρα το πρωί, σε μία τοποθεσία όπου πολλές φορές έχω γράψει πόσο συμπαθώ.
Κλασικό Κυριακάτικο καλοκαιρινό πρωινό, όπου ξεκινήσαμε με τη φωτογράφιση του καλόγουστου στολισμού, των φινετσάτων βαπτιστικών και όλων των συστατικών που συνθέτουν την τελετή της βάπτισης. Ο μικρός Μιλτιάδης αρκετά δραστήριος κατά τη φωτογράφιση, με “ανάγκασε” να χρησιμοποιήσω τις “γρήγορες” τεχνικές μου για να καταφέρω να τον ακολουθήσω και αποθανατίσω.
Η φωτογραφία δεν πρέπει να λειτουργεί μόνο ως μία “στερεότυπη” αναμνηστική εικόνα. Έχει τη δυνατότητα να αιχμαλωτίζει κίνηση, συναισθήματα αλλά και απίστευτα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου, όπως εκφράσεις, χαμόγελα, το βλέμμα της μαμάς προς το μωρό και το αντίστροφο…Αυτές τις ματιές σε ανύποπτο χρόνο…
Σε ένα τόσο ζεστό και φιλικό περιβάλλον, με τόσους γνωστούς ανθρώπους γύρω μου, χαίρομαι πραγματικά να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και να προσπαθώ για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
Κλείνοντας το άρθρο μου, θα ευχηθώ στη Σοφία και τον Άγγελο να είναι υγιείς κι ευτυχισμένοι, να καμαρώσουν τα αγγελούδια τους όπως επιθυμούν και γιατί όχι…να υπάρξει και πέμπτο ραντεβού!