Φωτογράφηση γάμου

Φωτογράφηση γάμου

Φωτογράφηση γάμου, φωτογραφία γάμου. Υπέροχες αλλά και ιδιαίτερες έννοιες…Θυμάμαι σαν τώρα το πρώτο μας ραντεβού με το Βαγγέλη και τη Νατάσσα στο Studio μου στο Καματερό, για να μιλήσουμε για τη φωτογράφηση του γάμου τους. Τα παιδιά τα γνώριζα από παλαιότερες φωτογραφήσεις που έχω κάνει στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, που είναι και πελάτες μου στο φωτογραφείο μου στο Μαραθώνα και ήταν από τα ζευγάρια που έλεγα ότι θέλω να φωτογραφήσω το γάμο τους.
Γρήγορα συμφωνήσαμε για το γάμο, με μοναδικό εμπόδιο την άρνηση της Νατάσσας για τη next day φωτογράφηση που τους πρότεινα να κάνουμε ή αλλιώς όπως πιο απλά λέμε, την καλλιτεχνική φωτογράφηση γάμου επόμενης μέρας. «Εγώ τα κοροϊδεύω αυτά» μου είπε και πρόσθεσε ότι επειδή δεν έχει και φωτογένεια! δεν θα ήθελε να μπεί σε αυτή τη διαδικασία. Επιστράτευσα τότε όλες μου τις δυνάμεις και τελικά δείχνοντας της παλαιότερες δουλειές μου, κατάφερα τελικά να την πείσω-σχετικά εύκολα θα έλεγα-να κάνουμε το γνωστό next day shooting.
Το αποτέλεσμα τελικά αυτής της «καλλιτεχνικής» φωτογράφησης, είμαι σίγουρος ότι μας δικαίωσε όλους και εμένα για την επιμονή μου και τα παιδιά για την αλλαγή σκέψης και το χρόνο και κόστος που διέθεσαν.
Τώρα τα περί φωτογένειας της νυφούλας μας, παρότι ομολογώ ότι κάποια στιγμή με την εμμονή της είπα «λές;» ,επανήλθα γρήγορα σε τάξη και βέβαια το αποτέλεσμα της φωτογράφησης με δικαιώνει απόλυτα.
Δεν πιστεύω στη φωτογένεια, πιστεύω όμως στον άριστο φωτογράφο, στις άριστες γνώσεις του και ειδικά στο φωτισμό, στο σύγχρονο και ακριβό εξοπλισμό του και στην εμπειρία του. Όταν υπάρχουν αυτά δεν τίθεται θέμα φωτογένειας. Κι αν κάποιος επιμένει, τότε θα κλείσω αυτό το κεφάλαιο και θα πω ότι αν υπάρχει κάποιο ίχνος φωτογένειας, τότε αυτό αφορά μόνο τα μάτια, το βλέμμα.
Ο γάμος λοιπόν, έγινε το Σάββατο 28 Μαίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα. Παρότι Μαραθωνίτης ο γαμπρός, ακολούθησε το κάλεσμα της καλής του και ο γάμος έγινε στην Ενορία της. Ακολούθησε μία πολυτελέστατη δεξίωση στο ξενοδοχείο Μετροπόλιταν.
Όλα πήγαν καλά και ακόμη καλύτερα η next day φωτογράφηση που όπως είπαμε κάναμε, μία από τις επόμενες ημέρες του γάμου. Η φωτογράφηση έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα. Χρησιμοποίησα σύγχρονες τεχνικές φωτισμού, με εναλλαγή ανακλαστήρα, diffuser (ή διαχυτήρα όπως λέγεται στη γλώσσα μας), ασύρματων φλάς και του μοναδικού φωτιστικού icelight2. Σε συνδιασμό με ανοιχτά διαφράγματα των επαγγελματικών φακών σειράς «L» της Canon και σωστή χρήση του φυσικού φωτισμού και σωστής επιλογής ώρας, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Και ως είθισται με Μαραθωνίτη γαμπρό, η φωτογράφιση «έκλεισε» στο φράγμα της λίμνης του Μαραθώνα.
Αυτά για αυτόν τον υπέροχο γάμο και το όμορφο ζευγάρι όπως είναι ο Βαγγέλης με τη Νατάσσα, όπου κλείνοντας θα τους ευχηθώ να είναι πάντα αγαπημένοι, υγιείς και σύντομα να φέρουν στον κόσμο και τους απογόνους τους.
Περισσότερες φωτογραφίες για αυτό το γάμο μπορείτε να δείτε και στο site μου, στην κατηγορία ‘ Φωτογράφηση γάμου ‘ .error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!