Φωτογράφιση μόδας | Φωτογράφιση ειδών ένδυσης

Φωτογράφιση μόδας | Φωτογράφιση ειδών ένδυσης

Η επαγγελματική φωτογράφιση μόδας αφορά την προβολή ειδών ένδυσης, υποδημάτων, κοσμημάτων και λοπών αξεσουάρ. Οι φωτογραφίσεις μόδας πραγματοποιούνται για χρήση σε περιοδικά μόδας, σε έντυπες ή ηλεκτρονικές διαφημίσεις, καθώς και γενικότερα  για την προβολή μέσω των social media και του internet  γενικότερα.

Η φωτογράφιση μόδας έχει να κάνει με την ομορφιά. Με τον τρόπο βέβαια που την βλέπει, την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Προσωπικά ως φωτογράφος μόδας εμπνέομαι από αυτό που υπάρχει μέσα μου. Αυτό, όταν φωτογραφίζω έρχεται σε επαφή με το μοντέλο μου και η αύρα που δημιουργείται, ο αέρας της σχέσης μου με το μοντέλο αποτυπώνεται τελικά στη φωτογραφία.

Ανάμεσα στο φωτογράφο μόδας και το μοντέλο πρέπει να αναπτυχθεί εμπιστοσύνη. Κι αυτό ξεκινάει από κανόνες ευγένειας και αμοιβαίας καλής συμπεριφοράς. Έτσι δημιουργείται η “συνταγή” που οδηγεί στο άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Το μοντέλο πάντα έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον κι αυτό δεν έχει να κάνει με την ομορφιά. Το μοντέλο είναι ο άνθρωπος που προσεγγίζω για να αποτυπώσω την αύρα που αναδίδει.

Είναι ωραίο τελικά στο τέλος της ημέρας να κοιτάζεις αυτές τις φωτογραφίες. “Βλέπεις” την ιστορία τους. Τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Τις προετοιμασίες, τις τεχνικές, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε αλλά δεν εμφανίζεται πουθενά στη φωτογραφία. Και πολλά άλλα, μέχρι και τα απλά και τα γραφικά…Όπως ο πλανόδιος πωλητής από το Πακιστάν, προκειμένου να χαζεύει το όμορφο μοντέλο, ήταν συνεχώς μέσα στο καρέ μου…Αλλά και η αφόρητη ζέστη…και να στέκεσαι δίπλα από τη θάλασσα και να μην μπορείς να την γευτείς…

Υπάρχει όμως και το αντίκρισμα. Η μαγεία της φωτογραφίαςerror: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!