Φωτογράφιση ρούχων | Φωτογράφιση ενδυμάτων

Φωτογράφιση ρούχων | Φωτογράφιση ενδυμάτων

Ένας βασικός τομέας της φωτογράφισης προιόντων, είναι η φωτογράφιση ρούχων ή αλλιώς ενδυμάτων. Η online βιομηχανία της μόδας είναι από τους μεγαλύτερους τομείς ανάπτυξης στον κόσμο.

Οι τεχνικές φωτογράφισης είναι αρκετές. Θα ξεκινήσω από την πιο απλή μέθοδο που είναι η flat-lay φωτογράφιση και αφορά ρούχα που φωτογραφίζονται πάνω σε μια οριζόντια και επίπεδη επιφάνεια. Σίγουρα δεν είναι και ο ιδανικότερος τρόπος διαφήμισης του προιόντος, όμως μειώνει αρκετά το κόστος της φωτογράφισης λόγω απλούστευσης της διαδικασίας και μείωσης του συνολικού χρόνου, συμπεριλαμβανομένης και της ψηφιακής επεξεργασίας. Σε αυτή την περίπτωση (όπως και σε όλες βέβαια) απαιτείται άρτιος τεχνικός φωτισμός, κάτι που επιτυγχάνεται σε ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο φωτογράφισης ρούχων, ώστε να προσδώσει στα προιόντα την κατάλληλη υφή που θα τα κάνει περισσότερα ελκυστικά στον υποψήφιο αγοραστή.

Η πλέον διαδεδομένη μέθοδος φωτογράφησης ενδυμάτων και ίσως η πιο επαγγελματική, είναι η λεγόμενη ghost mannequin effect, τεχνική η οποία επιτυγχάνεται με ειδικές κούκλες φωτογράφισης ή αλλιώς αόρατες κούκλες. Το Studio μας φωτογράφισης προιόντων, διαθέτει κούκλες ghost mannequin effect τόσο για φωτογράφιση ανδρικών, γυναικείων και παιδικών ρούχων.

Ο υποψήφιος αγοραστής σίγουρα εκτιμά αυτή την εικόνα του ρούχου, καθώς το «φυσικό» στήσιμο του  ενδύματος στο αόρατο ανθρώπινο σώμα το καθιστά αρεστό και ιδιαίτερα ελκυστικό. Ένας αποτελεσματικός τρόπος προώθησης των προϊόντων, είτε αυτά πρόκειται να καταχωρηθούν σε ένα web-site, ή σε ένα e-shop, ή να χρησιμοποιηθούν ώστε να συνταχθεί ένας κατάλογος, ένα διαφημιστικό φυλλάδιο ή άλλο έντυπο υλικό.

Η συγκεκριμένη τεχνική φωτογράφησης ρούχων θα δώσει «ζωή» στα προϊόντα, θα συντελέσει στο να αποδώσουν αυτά το πραγματικό τους στήσιμο και σχήμα, δίνοντας έτσι μια συνεπή και επαγγελματική εικόνα. Η αόρατη κούκλα ή αλλιώς το αόρατο μοντέλο θα συμβάλλει ώστε το βλέμμα και το ενδιαφέρον του καταναλωτή να επικεντρωθεί στο προϊόν και δεν θα τα αποσπάσει πιθανώς, η ύπαρξη ενός γοητευτικού ανθρώπου επαγγελματία μοντέλου.

Η συγκεκριμένη τεχνική φωτογράφισης απαιτεί πέραν από το στουντιακό εξοπλισμό, ιδιαίτερη εμπειρία, καλαισθησία, γνώσεις styling και «πόζας» των ενδυμάτων. Ως φωτογράφος προιόντων και συγκεκριμένα ως φωτογράφος ρούχων ή ενδυμάτων με έδρα την Αθήνα, προσπαθώ να δώσω στα προιόντα μια 3D άποψη, ώστε να παρασύρω τον καταναλωτή να φανταστεί τον εαυτό του φορώντας τα συγκεκριμένα ρούχα. Το «αόρατο μανεκέν» είναι στην ουσία η προσομοίωση του σώματός του. Έτσι λοιπόν σακάκια, ζακέτες, φορέματα, παντελόνια, σόρτς, φούτερ, μπλούζες, πουκάμισα, φόρμες, εσώρουχα, μαγιώ κλπ, αποκτούν «ζωή», αντανακλώντας το ανθρώπινο σώμα.

Σίγουρα τέτοιες εικόνες προϊόντων καθιστούν την εμφάνιση ενός online καταστήματος, ενός eshop ή ενός έντυπου καταλόγου άκρως επαγγελματική. Και βέβαια εκτός από αυτή την προιοντική φωτογράφιση, υπάρχει και η φωτογράφιση σε επαγγελματίες μοντέλα ή μανεκέν, μια τελείως διαφορετική προσέγγιση η οποία ανεβάζει το κόστος της συνολικής παραγωγής. Θα αναφερθώ και πάλι για αυτό το στυλ σε μελλοντικό άρθρο μου.

Η δημοσίευση του παρόντος άρθρου γίνεται με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας του Studio μας, με την εισαγωγική εταιρεία ενδυμάτων Free Line. Η διαφημιστική φωτογράφηση των ρούχων έγινε στο σύγχρονο Studio μας που εδρεύει στην Αθήνα και αφορούσε ένα σημαντικό όγκο εμπορευμάτων. Η επαγγελματική φωτογραφία προιόντων είναι ένας τομέας όπου εξειδικεύεται το Studio Δέδες, με ικανοποιημένους και μόνο πελάτες, όπου χρόνια τώρα μας εμπιστεύονται την φωτογράφηση των εμπορευμάτων τους. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τη διαδικασία της φωτογράφισης στο στούντιο μας, καθώς και μερικές φωτογραφίες των ρούχων.

(Περισσότερα για φωτογράφηση προϊόντων μπορείτε να δείτε και στο site μας www.studio-dedes.gr, στην κατηγορία «Φωτογράφηση προϊόντων» ).






















































 

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!