Φωτογράφιση γάμου | Next day φωτογράφιση γάμου

Φωτογράφιση γάμου | Next day φωτογράφιση γάμου

Φωτογράφιση γάμου και next day φωτογράφιση γάμου είναι ο τίτλος της δημοσίευσής μου και αναφέρομαι στην 30 Ιουλίου του 2016, ημέρα Σάββατο…μία ημέρα ξεχωριστή για τον Παναγιώτη και την Αγγελική, αλλά και για όλους όσους παρεβρέθησσν στο γάμο τους που τελέστηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Καλέντζι του Δήμου Μαραθώνα .
Το ζευγάρι ήθελε να μοιραστεί αυτό το ταξίδι της κοινής ζωής, τη νέα αυτή ευχάριστη περιπέτεια με ένα αξέχαστο τρόπο. Μία εμπειρία όπου θα εμπλουτίζοταν από έντονες πινελιές ρομαντισμού και γοητείας από μία άλλη εποχή. Στοιχεία που απογειώνουν μια φωτογράφιση γάμου .
Κέρδισαν έτσι τις εντυπώσεις, κάνοντας τόσο ο γαμπρός κι ακόμη περισσότερο η νύφη μία μοναδική “είσοδο” με λιμουζίνα εποχής. Η “Ματμουαζέλ” ήταν μία Rolls Royce του 1928, όπου χρειάσθηκαν όπως μάθαμε 5 χρόνια πλήρης ανακατασκευής με ιδιαίτερο μεράκι και σεβασμό στην ιστορία της και αποτελεί το γηραιότερο αυτοκίνητο του στόλου, γνωστής εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων αντίκα.
Αναζητώ με πάθος τέτοιες εικόνες σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ανάμεσα στους συγγενείς, στους φίλους, δίπλα στο νέο ζευγάρι. Μέσα στο περιβάλλον μιας μεγάλης και μοναδικής γιορτής. Αναζητώ εκείνες τις “κρυμμένες” εικόνες ανάμεσα στα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όχι τις “κλισέ”. Αλλά αυτές που οι άλλοι-ίσως-δεν βλέπουν με την πρώτη ματιά.
Στη φωτογράφηση γάμου δεν αρκεί μία απλή αποτύπωση της ημέρας, αλλά μία καλλιτεχνική προσέγγιση η οποία θα αναβιώνει το σκηνικό κάθε φορά που πέφτει το βλέμμα στις μαγευτικές εικόνες. Το στυλ και το ύφος του γάμου πρέπει να αναδειχθούν μέσα από τη δημιουργική αναζήτηση του φωτογράφου γάμου. Για τους λόγους δηλαδή που πληρώνετε ένας επαγγελματίας φωτογράφος γάμου .
7:00 η ώρα το απόγευμα λοιπόν σε ένα κατάφυτο περιβάλλον, τελέστηκε το μυστήριο του γάμου. Αξέχαστες στιγμές…χαμόγελα…ευτυχισμένα μάτια…συγκινητικά αγγίγματα…Περήφανος κι επιβλητικός ο γαμπρός ακτινοβολούσε λάμψη κι ευτυχία, παρακολουθώντας την εντυπωσιακή άφιξη της εκλεκτής της καρδιάς του. Τα φέρνω στο νού μου και χαμογελώ ήδη με νοσταλγία. Η αίσθηση σα να πρωταγωνιστούσα σε μία παλιά αγαπημένη ταινία.
Μετά το τέλος του μυστηρίου κι αφού ολοκληρώσαμε την οικογενειακή φωτογράφηση, αφιερώσαμε το χρόνο που άρμοζε στην “ξεχωριστή” αντίκα, βγάζοντας καλλιτεχνικές φωτογραφίες γάμου με τους νεόνυμφους από διάφορες “οπτικές” γωνίες. Κι όπως είχαμε προσχεδιάσει, πήγαμε οδικώς και στο φράγμα της λίμνης Μαραθώνα να ζήσουμε τη μαγεία παλαιών εποχών.
Η συνέχεια της βραδιάς αφορούσε τη Δεξίωση του γάμου, που πραγματοποιήθηκε ακριβώς δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, σε ένα τεράστιο πλακόστρωτο χώρο, σε ένα πέτρινο περιβάλλον υπό την  σκιά τεράστιων πλατάνων. Πολύς ο κόσμος, ζωντανή μουσική από μία πλήρη ορχήστρα, “γευστικότατο” το Catering κι ατελείωτος χορός και γλέντι από τους προσκεκλημένους. Όσον αφορά τις χορευτικές ικανότητες του ζευγαριού, ήταν απλά εντυπωσιακές.
Έτσι λοιπόν έκλεισε η αυλαία αυτής της ξεχωριστής βραδιάς, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το πόσο “ιδιαίτερη” τέχνη είναι αυτό το είδος φωτογραφίας. Η φωτογραφία γάμου! Οι φωτογραφίες που θα μας συντροφεύουν για πάντα και θα μας γυρίζουν στο όμορφο ταξίδι του “μια φορά κι έναν καιρό…”
Η συνεργασία μας με το ζευγάρι συνεχίσθηκε και κάποια από τις επόμενες ημέρες, καθώς ξαναβρεθήκαμε για να κάνουμε τη next day φωτογράφιση γάμου στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, όπου με τη σωστή χρήση του φυσικού φωτισμού, καθώς και με τη βοήθεια διαφόρων φωτιστικών μεθόδων όπως ασύρματα φλάς, ανακλαστήρες, του υπέροχου φωτιστικού Icelight 2, σε συνδιασμό με τους κορυφαίους φακούς της professional σειράς L  της Canon και της κορυφαίας φωτογραφικής μηχανής Canon Eos 5D Mark III, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.
Κλείνοντας την αναφορά μου σε αυτόν τον vintage γάμο και το υπέροχο ζευγάρι τον Παναγιώτη και την Αγγελική, θα τους ευχηθώ όλη τους η ζωή να είναι χαρούμενη και “λαμπερή” όπως η ημέρα του γάμου τους κι ο έγγαμος βίος να είναι γεμάτος ωραίες στιγμές με υγεία κι ευημερία. Ολόθερμες ευχές για έναν “βίον ανθόσπαρτον”,ανέφελο κι ευτυχισμένο!
(Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και στην κατηγορία του site μου Φωτογράφηση γάμου )error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!!